<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Miniszterelnökség után több tárca, illetve számos minisztériumi háttérintézmény is fontolgatja a tízórás munkanapra történő átállást - írja a Magyar Nemzet.

A Miniszterelnökségen, illetve több háttérintézményben 10 órás napi munkaidőt vezettek be a korábbi 8 óra helyett - írja a Magyar Nemzet. Bár a tárca munkatársai elfogadták az új munkarendet, a lap úgy tudja, több gyermekes szülő feladta az állását, hiszen nem tudott zárásig odaérni az óvodába, iskolába a gyerekéért.

Sajtóinformációk szerint az így megüresedett helyeket többnyire fiatalokkal töltötték fel. "Velük egyébként pénzt is megtakarít a tárca, hiszen egy friss diplomásnak jóval kevesebb jár a bértábla szerint, mint egy negyvenes, 15-20 éves munkaviszonnyal rendelkező nőnek" - írja a lap.

Megkeresésükre a Miniszterelnökség csak a meghosszabbított munkaidő bevezetését ismerte el, arról nem írtak, emiatt hányan veszítették el az állásukat, volt-e, akit elbocsátottak, illetve hányan mondtak fel önszántukból. Amióta Lázár János vezeti a Miniszterelnökséget, azóta a munkaidő reggel fél nyolctól este fél hatig tart, de bizonyos esetekben az átlag munkaidő 10-12 óra is lehet.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.