2009. december 14. 02:31

Úgy tűnik az év végére ismét felpörögnek a szakszervezetek, vasárnap este például a postások érdekképviselete keményített be. A kézbesítők számára 10 százalékos emelést tartanának elfogadhatónak.

Béremelést és a postai ingatlanok eladásából származó bevételből részesedést követelnek a kézbesítők, szakszervezetük ezért tárgyalást kezdeményez a Magyar Posta Zrt.-vel, és eredmény híján sztrájkot szervez.

A Kézbesítők Szakszervezete az MTI-hez eljuttatott vasárnapi közleményében ismerteti: 2010. január 1-jétől 10 százalékos béremelést követelnek a 160 ezer forint alatti alapbérrel rendelkező dolgozók részére. Emlékeztetnek rá, hogy a postások bérrendezését minden eddigi postavezetés csak az "ígéret szintjén teljesítette".

A postai ingatlanok - közöttük az üdülők, a Krisztina körúti Postapalota és a Szugló utcai székház - elidegenítéséből származó bevételből pedig minden munkavállalónak egyszeri 100 ezer forint kifizetését követelik. Hangsúlyozzák, hogy "a gyanús ügyletek megkárosították a postás társadalmat, mivel elvesztették a székházukat, valamint semmilyen bevételben nem részesültek belőle".

Amennyiben a követelésekről nem tudnak megegyezni a munkáltatóval, határozatlan idejű munkabeszüntetést kezdeményeznek.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.