1p

A Lufthansa azt tervezi, hogy mintegy 1100 munkahelyet telepít át Németországból külföldön lévő üzleti szolgáltató központjaiba.

A táraság HR-igazgatója szerint a munkát a Krakkóban, illetve Bangkokban és Mexikóban lévő központokba viszik át, de a társaság szóvivője szerint nem zárhatók ki leépítések sem.

A konkrét leépítési terveket várhatóan 2013-ban ismertetik, és amennyiben a társaság vezetése rábólint, akkor már a jövő év első negyedében megkezdődhet a feladatok áttelepítése.

A Lufthansánál idén májusban már jelezték, hogy a következő években mintegy 3500 fővel tervezik csökkenteni az ügykezelésben világszerte dolgozó 17 ezer fős létszámot. A leépítés érinti a Lufthansához tartozó osztrák AUA, és a svájci Swiss légitársaságot is.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!