2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

A Knorr-Bremse Magyarország Kft. 4,5 milliárd forintos beruházással a régi gyáregysége mellett, zöldmezős beruházással új gyárat kíván felépíteni 2011-ben - jelentette be Kecskeméten Lepsényi István, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezérigazgatója csütörtökön Kecskeméten.

Az építéséhez állami támogatást, valamint európai uniós társfinanszírozást is szeretne igénybe venni a cég - mondta Lepsényi István, aki Zombor Gábor polgármesterrel a városházán tartott közös sajtótájékoztatóján ismertette a beruházás terveit. A 2011 év elején induló, közel 20 ezer négyzetméter alapterületű modern gyár az év végére elkészülne, és 110 új munkahelyet teremtene.

A müncheni központú cég magyar leányvállalata 8,6 hektáros területet vásárolt, melynek egy része az önkormányzat Déli Iparterületéből áll, de a többi terület vételét is az önkormányzaton keresztül bonyolította a cég. Lepsényi István közlése szerint, a közúti tehergépkocsik és vasúti járművek fékrendszereit gyártó magyarországi leányvállalat idei értékesítése már eléri a 30 milliárd forintot, amely megközelíti a gazdasági válság előtti bevételét.

Zombor Gábor polgármester elmondta: a város 2007-ben vásárolt nagyobb területeket a város iparterületének közelében, így összesen 60 hektár áll további befektetők rendelkezésére. A polgármester arra számít, hogy a Knorr-Bremsével kapcsolatban álló beszállítók, valamint a Mercedes gyár beszállítói közül többen Kecskemétre fogják az üzemüket telepíteni.

MTI/mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!