2018. március 8. 05:30

A korábbiakhoz képest ez most egy 69 százalékkal drágább beszerzésnek bizonyul.

Február 22-én lőszerek beszerzésére irányuló szerződést írt alá az Országgyűlés Hivatala, melynek hatálya az idei év végéig, tehát közel 10 hónapra szól - derül ki a parlament honlapján közzétett szerződéslistából. Ennek értelmében kicsivel több mint 12 millió forintot fognak fizetni a Magnum Vadász és Hajós Kft.-nek, aki teljesen új partnernek tűnik az Országgyűlésnél.

A hivatal korábban is vásárolt lőszereket, ám úgy tűnik, hogy a mostani beszerzés nemcsak a korábbinál drágább, de kicsit "megkésett" is. 2013 óta ugyanis rendre szeptemberben, vagy október elején kötötték meg ezeket a szerződéseket egy éves időtartamra. A legutóbbi szerződést 2016 szeptemberében szignózták a felek, ez 2017 szeptember végéig szólt, tehát a korábbi gyakorlatnak megfelelően tavaly év végén kellett volna megkötni az új kontraktust. Ez azonban vélhetően most februárra tolódott el.

A korábbiakhoz képest megfigyelhető eltérés alapján az Országgyűlés vagy ugyanannyi lőszert vett rövidebb időre több pénzért, vagy rövidebb időre több pénzért több lőszert vettek.

Fotó: Wikipedia Fotó: Wikipedia

Az eddig a lőszereket az MP Hungary Kft.-től vásárolta az Országgyűlés, a lista szerint 100 ezer darab kiképzési parabellum lőszerre vonatkoztak a szerződések, így vélhetően most is erről lehet szó. A parabellum ráadásul az egyik legnépszerűbb és legtöbbet használt katonai pisztolylőszer.

Az Országgyűlés azonban nemcsak lőszerekre költött az elmúlt időszakban, 70,5 millió forintért vettek új kombinált keresőkapukat és csomagvizsgálókat. Köztük olyanokat is, melyek sugárzást kibocsátó és fémtartalmú anyagok kimutatására is alkalmasak. Berendezések mellett a Tisztelt Ház őrsége is új ruhákat kap nettó 384 millió forintért. Ennek keretében érkezik majd többi között 1500-1500 szolgálati zubbony és nadrág, 1000 ing, 2500 póló, de kapnak a katonák csősálat, bakancsot és talpbetétet is.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.