2017. november 8. 13:26

Másodpercenként 120 megabittel hasíthatnak, többletköltség nélkül.

Gyorsabban netezhetnek mostantól azok a UPC ügyfelek, akik eddig másodpercenként 15 és 60 megabit közötti sebességgel kapcsolódtak az internetre, és műszakilag megvalósítható náluk a sávszélesség 120 megabitre történő emelése, áll a szolgáltató szerdai közleményében.

A szóban forgó ügyfelek többsége jellemzően 30 megabites letöltési sebességgel netezett eddig, hiszen számos díjcsomagban hosszú ideig ez volt a leginkább elterjedt sávszélesség. A UPC most automatikusan 120 megabitesre állítja át náluk a szolgáltatást, úgy, hogy közben havidíjuk és a szerződésükben foglalt egyéb feltételek is változatlanok maradnak.

A UPC szeptemberben már bejelentette, hogy az új szolgáltatások megrendelői számára másodpercenként 120 megabit lesz a belépő sebesség, mostantól pedig a korábban szerződött ügyfelek jelentős részének sebességmérője is ezt az értéket mutatja majd.

Úgy tűnik, most van a sávszélesség-növelő szezon: november 1-jén a Telekom gyorsította ügyfelfei netkapcsolatát - másodpercenkét 2 gigabitre.

mfor.hu