2017. május 19. 09:34

A Párisi Udvar Hotel Budapest jövő májusban nyílik meg.

Mintegy 12,5 milliárd forintból épül új ötcsillagos szálloda a Párisi Udvarban, a hotelt a tervek szerint jövő május végén adják át - mondta Hermesz János, a Párizs Property Kft. projektmenedzsere az építés alatt álló Párisi Udvar sajtóbejárásán pénteken.

Hermesz János a felújítási munkálatokról elmondta: a beruházás költsége tartalmazza az ingatlan vételárát is, a műemléki védettség alatt álló épületet az eredeti állapotának megfelelően újítják fel.

Fazekas Tamás, a Párisi Udvarban nyíló ötcsillagos szálloda igazgatója arról számolt be, hogy az üzleti utazókra fókuszáló hotel 110 szobás lesz, 18 lakosztállyal, wellness-részleggel és konferenciatermekkel.

sajtóbejárás a Párisi Udvarban

Hermesz szerint teljesen újra kellett tervezni az egész épületet, mert annak levéltári adataival a valóságos állapota és anyaga nem egyezett, emiatt egymilliárd forinttal nőttek a kivitelezési költségek.

Az épületet 2014 nyarán a Mellow Mood csoport magyar projektcége, a Párizs Property Kft. vásárolta meg a belvárosi önkormányzattól 2,1 milliárd forintért. A Mellow Mood Group tulajdonos-ügyvezetői Sameer Hamdan és Zuhair Awad jordániai üzletemberek.

MTI