2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Munkatársainak 15 százalékától kíván megválni az amerikai Chrysler autógyár. A 12 ezer ember elbocsátásával járó lépéstől a költségek radikális csökkentését várják a társaságnál.

A tervek szerint mintegy 2 ezer állományi dolgozó mellett megválnának 8,5-10 ezer alkalmi munka keretében foglalkoztatott munkástól is. A detroiti vállalatnál már meg is kezdték a létszámcsökkentést, 1100 ember kapta meg a felmondását az elmúlt napokban. Az összességében 12 ezer embert érintő leépítés a teljes dolgozói létszám 15 százalékát jelenti.

A mostani leépítési hullám immár a második jelentős létszámcsökkentés idén a harmadik számú amerikai autógyárnál, az év elején már bejelentettek egy 13 ezer fős létszámcsökkentést. A megszorítások mögött a gyengébb kereslet áll, a cég néhány modellje csalódást keltően teljesített idén. A várakozások szerint összességében 3 százalékkal csökken idén a társaság forgalma.

A nemrég a német Daimlertől különvált amerikai autógyártó, amelynek80 százaléka a Cerberus befektetési cég kezében van négy modelljének a gyártását jövőre le is fogja állítani. A cégvezetők bejelentése szerint a Dodge Magnum, a Chrysler PT Cruiser, a Chrysler Pacifica, a Chrysler Crossfire modelljei idén fognak utoljára legördülni a szerelőszalagokról.

A cég reményei szerint ugyanakkor a jövőre piacra kerülő két hibrid típus (Chrysler Aspen és Dodge Durango) sikeres lesz és többek között ezeknek köszönhetően ismét növekedni tud a társaság forgalma.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!