2p

A Budapesti Közművek Nonprofit (BKM) Zrt. dolgozói átlagosan 13,5 százalékos alapbéremelésben részesülnek január elsejével - közölte a társaság szerdán.

A közleményben azt írták: a munkavállalókat képviselő reprezentatív szakszervezetek elnökei, és a Budapesti Közművek vezetése aláírták a társaság több mint ötezer fős, teljes munkavállalói állományára vonatkozó, 2024-es bérmegállapodást. A társaság február elején már az átlagosan 13,5 százalékkal emelt januári béreket utalja a dolgozóknak.

A béremelés kiterjed a Budapesti Közművek valamennyi divíziójára - hulladékgazdálkodási, köztisztasági (FKF), távhőszolgáltatási (Főtáv), kertészeti (Főkert), temetkezési (BTI), és kéményseprőipari (Főkétüsz) -, valamint a támogató területek munkavállalóira egyaránt - ismertették.

A tájékoztatás szerint a bérmegállapodás előkészítése és részleteinek kimunkálása tizenhárom tárgyalási fordulót vett igénybe, ezeken a társaságnál működő két reprezentatív szakszervezet, a Budapesti Közművek Dolgozóinak Szakszervezete (BKDSZ) és a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HVDSZ 2000) végig konstruktívan, a munkavállalói érdekek következetes képviselete mentén vett részt.

(MTI)

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!