1p

Véglegesítette 135 darab Airbus A320-as repülőgépre vonatkozó megrendelését az angol easyJet diszkont légitársaság.

Az easyJet közleménye szerint szerdán erősítették meg a tavaly aláírt szándéknyilatkozatot. A párizsi találkozón Carolyn McCall, a légitársaság vezérigazgatója, Frédéric Cuvillier, közlekedési miniszter és Fabrice Brégier, az Airbus elnök vezérigazgatója vettek részt. Az üzlet értéke korábbi közlemények szerint 12 milliárd dollár, a megállapodás 100 új típusú, A320neo, illetve 35 A320 gépről szól, illetve további 100 darab A320neo megvásárlására is opciós jogot biztosít.

A társaság hangsúlyozta: idén 24 új járatot indítanak Franciaországban: Nizzából, Toulouse-ból, Bordeax-ból és Strasbourgból is több járatot üzemeltetnek, összesen 18 francia reptérről 180 járattal repülnek majd az easyJet gépei.

Az easyJet több mint 600 útvonalon közlekedik, 30 ország 130 repterét érintve, a tavalyi évet 4,2 milliárd fontos árbevétel mellett 478 millió fontos üzemi eredménnyel zárta, 2013-ban 61,3 millió utast szállítottak 89,3 százalékos töltöttségi mutató mellett.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!