Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Székely Sarolta Székely Sarolta

A kormány által meghatározott keretösszeg viszont 10,32 milliárd forint, ennek ellenére a közbeszerzési eljárást eredményesen sikerült lefolytatni a kiírónak.

A jelenleg NBII-ben játszó Nyíregyházi Spartacus fociklub új stadiont kap, melyre a kormány 10,32 milliárd forintos keretet biztosított korábban. A kivitelezésre most szeptemberben írták ki a közbeszerzési eljárást, mely alapján egy UEFA II-es, fedett nézőtérrel rendelkező, 8150 főférőhelyes, pályafűtéssel és automata öntözőberendezéssel ellátott játéktérrel, körben rekortán futópályával rendelkező létesítményt kell megvalósítania a szerencsés vállalkozónak.

A munkáért a most közzétett összefoglaló dokumentum alapján nem volt nagy tülekedés, 3 ajánlat érkezett be a kiíróhoz, a BMSK Zrt.-hez, melyek közül egyet találtak érvényesnek - pontosabban a dokumentum szerint a másik két ajánlat bírálatára nem került sor. A munka iránt érdeklődött még a debreceni HUNÉP Építőipari Zrt., valamint a miskolci PEKA BAU 2000 Kft. is.  

A nyíregyházi stadion látványterve (Forrás: nyiregyhazaspartacus.hu)A nyíregyházi stadion látványterve (Forrás: nyiregyhazaspartacus.hu)

A nyertes ajánlatot két cég adta be közösen:

 • a Puskás Aréna építésében is résztvevő Épkar Zrt.,
 • valamint a nyíregyházi székhelyű Nyír-Wetland Generál Zrt.,

velük a szerződéskötési moratórium december 28-i lejárta után szerződhetnek.

Ők a munkát nettó 13,7 milliárd forintért fogják elvégezni, ám nem egyedül ketten, több alvállalkozót is bevonnak a feladatokba.

Az összefoglaló tájékoztatás szerint rengeteg feladatot adnának alvállalkozói hatáskörbe, többek között

 • a tervezési munkák,
 • a bontási munkák,
 • a földmunka,
 • a cölöpözés,
 • a víztelenítés,
 • a zsaluzás,
 • a szigetelések,
 • az elektromos munkák,
 • a légtechnika,
 • a környezetrendezés,
 • az állványozás részmunkáit.

Ebben pedig szerepet kap az Épkar Zrt. számára egyáltalán nem ismeretlen társaság, a Magyar Építők Zrt. is, mely egyik kivitelezője volt a Puskás Arénának. De nem ez volt az egyetlen állami megrendelése a cégnek: a Magyar Zene Házán és az új Néprajzi Múzeumon is ez a cég dolgozott. A munkákba bevonnák még a budapesti Linera Mérnöki Iroda Kft.-t is, mely - a honlapjuk szerint - referenciaként tudja felmutatni a Diósgyőri Vár Belsővár rekonstrukciós munkáit.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.