2014. február 10. 09:55

A Boeing számításai szerint az elkövetkezendő húsz évben a csendes-óceáni térségben közel 13 ezer új utasszállító repülőgépre adhatnak le rendelést, ez a gyártóknak 1900 milliárd dolláros piacot jelent.

Az amerikai gyártó közleménye szerint a fejlődés két fő mozgatója a térség gazdasági növekedése és az utasszám emelkedése, ennek köszönhetően a világ új repülőgéppiacának 36 százalékát fedheti le a kelet-ázsiai térség.

Randy Tinseth, a Boeing alelnöke Szingapúrban, a repülőgépszalon előtti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a következő húsz évben a világ légiforgalom-növekedésének csaknem felét a csendes-óceáni térség forgalomnövekedése adhatja. Az itteni légitársaságok flottája a jelenlegi ötezerről megháromszorozódhat 2032-re, hogy ki tudják szolgálni a folyamatosan növekvő igényeket.

A Boeing kutatása szerint elsősorban a keskenytörzsű gépek lehetnek kelendők, ami 69 százalékát tehetik ki a teljes rendelésállománynak, ennek hátterében a diszkont légitársaságok egyre nagyobb száma és az Ázsián belüli utazás bővülése állhat. A szélestörzsű gépek piacán az everetti gyártó arra számít, hogy ezekre a típusokra a teljes rendelés 28 százaléka eshet.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.