2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Magyar Televízió elnöki pályázati csomagjának 13 megvásárlója közül hatan járultak hozzá nevük nyilvánosságra hozatalához - közölte a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriuma.

A kuratórium tájékoztatásuk szerint Baló György műsorvezető, Bródy Gábor, Hammer Ferenc médiakutató, Havasi János és Pehi László, az MTV egykori nyugat-dunántúli stúdióvezetője tett így; az MTI-nek korábban Rudi Zoltán volt MTV-elnök is megerősítette, hogy indul az újabb körben. Medveczky Balázs, az MTV ügyvezetője (és egyetlen alelnöke) az MTI érdeklődésére csupán annyit mondott, "azt szeretném, hogy az intézménynek mihamarabb legyen elnöke".

Február 25-én tette közzé a második elnöki pályázat jelentkezési felhívását a kuratóriumi elnökség, miután két héttel korábban, első menetben még jelöltet sem sikerült állítania a három induló közül a posztra.

Az akkor publikált menetrend szerint június 3-ig döntenek a tisztségről; a pályamunkákat május 5-én reggel tíz és délután kettő között lehet leadni ugyanott azoknak, akik versenybe szállnak, az indulók pedig május 19-e és 21-e között vázolhatják majd személyesen is elképzeléseiket a testületi tagok előtt.

A kuratóriumi elnökség még tavaly október 17-én döntött úgy, hogy - nem élve a médiatörvényben biztosított lehetőséggel, hogy kezdeményezi a hivatalban lévő elnök újrázását - pályázatot ír ki a tisztségre.

A jelentkezéshez szükséges csomagot akkor hatan vásárolták meg, s közülük hárman - Hammer Ferenc szociológus, médiakutató, Rudi Zoltán tévéelnök és az MTV mellett korábban több kereskedelmi csatornánál is dolgozó Szabó Stein Imre - nyújtották be elképzeléseiket.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!