<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Magyar Televízió elnöki pályázati csomagjának 13 megvásárlója közül hatan járultak hozzá nevük nyilvánosságra hozatalához - közölte a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriuma.

A kuratórium tájékoztatásuk szerint Baló György műsorvezető, Bródy Gábor, Hammer Ferenc médiakutató, Havasi János és Pehi László, az MTV egykori nyugat-dunántúli stúdióvezetője tett így; az MTI-nek korábban Rudi Zoltán volt MTV-elnök is megerősítette, hogy indul az újabb körben. Medveczky Balázs, az MTV ügyvezetője (és egyetlen alelnöke) az MTI érdeklődésére csupán annyit mondott, "azt szeretném, hogy az intézménynek mihamarabb legyen elnöke".

Február 25-én tette közzé a második elnöki pályázat jelentkezési felhívását a kuratóriumi elnökség, miután két héttel korábban, első menetben még jelöltet sem sikerült állítania a három induló közül a posztra.

Az akkor publikált menetrend szerint június 3-ig döntenek a tisztségről; a pályamunkákat május 5-én reggel tíz és délután kettő között lehet leadni ugyanott azoknak, akik versenybe szállnak, az indulók pedig május 19-e és 21-e között vázolhatják majd személyesen is elképzeléseiket a testületi tagok előtt.

A kuratóriumi elnökség még tavaly október 17-én döntött úgy, hogy - nem élve a médiatörvényben biztosított lehetőséggel, hogy kezdeményezi a hivatalban lévő elnök újrázását - pályázatot ír ki a tisztségre.

A jelentkezéshez szükséges csomagot akkor hatan vásárolták meg, s közülük hárman - Hammer Ferenc szociológus, médiakutató, Rudi Zoltán tévéelnök és az MTV mellett korábban több kereskedelmi csatornánál is dolgozó Szabó Stein Imre - nyújtották be elképzeléseiket.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.