2001. március 11. 11:00

A közszférában az idén 13 százalékkal nőnek a keresetek, erről született pénteken megállapodás.

A közszférában az idén 13 százalékkal nőnek a keresetek, erről írt alá megállapodást a kormány képviseletében Stumpf István kancelláriaminiszter a munkavállalókat a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) képviselte.

A miniszter az aláírást követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kormány korábban garantálta, hogy a közszférában dolgozók bérét az inflációval, valamint a gazdaság növekedési ütemének felével növeli. A megállapodás jóváhagyásával a kormányzat egyben teljesíti ígéretét, és azt a jövőben is vállalja - hangsúlyozta Stumpf István.

A mintegy másfél éves tárgyalássorozatot követően megszületett megállapodás tervezetét a szakszervezetek a múlt héten csütörtökön fogadták el.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.