<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Mintegy 140 újságírótól válik meg a Thomson Reuters, a leépítés oka elsősorban költségcsökkentés - írja a BBC honlapja. A vállalat azt tervezi, hogy 2009-re a mostani 2500 fős főállású szerkesztőségi gárda mintegy 5 százalékát építi le.

Összesen 1500 munkahely megszűnését valószínűsítették miutána a kanadai Thomson cég megvette a Reuters hírügynökséget 8,7 milliárd fontért. A cég azonban most nem kívánta kommentálni az újabb leépítések hírét. A Thomson Reuters összesen mintegy 50 ezer embert foglalkoztat világszerte.

A felvásárlás után létrejött közös vállalat tervei szerint évente 750 millió fontot spórolnának meg a harmadik évtől kezdve, ennek része a dolgozók egy részének elbocsátása is. A mostani 140 fős leépítés mintegy fele érintené a Reuters európai dolgozóit, míg a fennmaradó rész a cég központjából kerülne ki.

A Thomson Reuters belső anyaga szerint a leépítés célja, hogy hatékonyabban működjön a két cégből létrejött új vállalat, megszüntessék az átfedéseket a pozíciók között. A vállalat megkezdi a tárgyalásokat a szakszervezetekkel és a dolgozók érdekképviseleti szerveivel az elbocsátások pontos menetéről.

Ugyanakkor az említett belső anyagból az is kiderül, hogy az új technikák elterjedése miatt 50 új munkahelyet hoz létre, a leépítésre kerülő emberek egy része így új állást pályázhat meg a cégnél.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.