2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az idei 50 millió forint után jövőre 150 millió forintos központi forrás segíti a magyar pálinka marketingjét mind a hazai, mind a külpiacokon, és jövőre akár önálló pálinkatörvény is születhet - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter csütörtökön Békésen.

A falujáráson tartózkodó miniszterelnök a Békési Pálinka Zrt. telephelyén a pálinkafőző vállalkozásokat tömörítő Magyar Pálinka Lovagrend tagjaival találkozva jelezte: a kormány támogatja a főzdék törekvéseit, hogy érdekeik képviseletére hozzanak létre egy önálló pálinka nemzeti tanácsot. A lovagrend képviselői egy törvénytervezetet is átnyújtottak a miniszterelnöknek, amelyben önálló pálinkatörvény megalkotására tettek javaslatot.

A pálinkafőzők a tanácskozáson azt kérték Gyurcsány Ferenctől, hogy piaci pozíciójuk javítása érdekében az általuk befizetett jövedéki adó két százalékát kapják vissza marketing célokra. A miniszterelnök a 150 millió forintos támogatásra utalva elmondta: ugyan a kért és a megígért támogatás között 30 millió forint az eltérés, ám a felajánlott összeget teljesíteni tudja a kormány.

Az ágazat gazdasági súlyát elemezve a miniszterelnök elmondta: a pálinkafőzők éves szinten több mint 9 milliárd forint jövedéki adót és 1,5 milliárd forint forgalmi adót fizetnek be a költségvetésbe. Szerinte a minőségi pálinkák fogyasztása az elmúlt három esztendőben évente tíz százalékkal növekedett.

Gráf József elmondta: a 150 millió forint felét a szaktárca, a másik felét pedig a központi költségvetés adja, a tárca által felügyelt Agrár Marketing Centrumon keresztül.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!