<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő nyílt közbeszerzést írt ki a Miskolc-Nyíregyháza vasúti vonalszakasz megvalósíthatósági tanulmányának és engedélyezési terveinek elkészítésére, a tervezési sebesség 160 kilométer óránként, és a vonal nagyobb részt kétvágányú lesz - a felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A felhívás szerint a Miskolc–Mezőzombor közötti szakaszra két vágányt kell tervezni.  Mezőzombor – Nyíregyháza között pedig szakaszosan, vagy teljesen kell kétvágányúvá tenni a vonalat. Ez attól függ, hogy az ajánlatkérő által átadott középtávú és az ajánlattevő által kidolgozandó hosszú távú menetrendi koncepció milyen hosszban igényli a dupla vágányt.

Az ajánlattevőknek kalkulálniuk kell a kapcsolódó szárnyvonalak és az autóbuszok "ráhordó kapacitásával" is, és meg kell tervezni a vasútállomásokon a P+R parkolókat.

Nem tehet ajánlatot az a cég, amelynek a nettó árbevétele az utolsó 3 év bármelyikében nem érte el vasúti tervezésből a nettó 800 millió forintot. Emellett több vasúttervezési referenciát is be kell mutatni.

Az ajánlattételi határidő november 11, az eredményhirdetés tervezett időpontja december 9. A legalacsonyabb árat kínáló lesz a nyertes. A szerződéskötés tervezett időpontja 2011. január 7.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.