<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

A kormány döntése értelmében a Szajol– Püspökladány vasútvonal felújítása elnevezésű nagyprojekt támogatása legfeljebb 24,4 milliárd forinttal, összesen legfeljebb 161,8 milliárd forintra nőhet - jelent meg a legfrissebb Magyar Közlönyben.

A jóváhagyott támogatást az eredményhirdetést követően a nyertes ajánlatban szereplő árajánlat figyelembe vételével, az annak alapján számított tényleges többletigény mértékéig lehet felhasználni. A kormány egyben elrendelte az átdolgozott támogatási kérelem benyújtását az Európai Bizottsághoz.

A páneurópai közlekedési hálózathoz kapcsolódó Szajol- Püspökladány közötti 70 kilométeres vasútvonal felújítási és biztosítóberendezési munkálatainak kivitelezői pályázatait tavaly decemberben írták ki. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) akkor azt közölte, hogy a korszerűsítés nyomán biztonságosabb és gyorsabb lesz a vasúti közlekedés, a vonal egyes szakaszain óránként 160 kilométeres sebességgel is haladhatnak majd a szerelvények.

A NIF tájékoztatása szerint az elsőként Szajol és Kisújszállás között korszerűsítik a pályát. Ezzel párhuzamosan, pár hónappal eltolva, a második szakasz keretében a Kisújszállás és Püspökladány közötti szakasz felújítása indul. A harmadik ütemben pedig új, korszerű biztosítóberendezést építenek ki a felújított pályaszakaszokon.

A Szajol és Püspökladány közötti vonalszakaszon 2015. október elejére várható a pályaépítés befejezése, a biztosítóberendezés telepítését várhatóan 2016. szeptemberére fejezik be.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.