2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az AstraZeneca gyógyszergyártó csoport bejelentette, hogy 15,6 milliárd dollárért megveszi az amerikai MedImmune Inc. biotechnológiai céget, és ennek révén a brit-svéd vállalat is belép az oltóanyagpiacra. A vételár 21 százalékkal magasabb az amerikai vállalat tőzsdei értékénél.

Az AstraZeneca ezzel a felvásárlással is igyekszik kikerülni a nehézségekből: a cég évek óta küzd a nagy, önállóan fejlesztő gyógyszergyártók végzetével: a lejáró szabadalmakkal, az új fejlesztések drágaságával és lassúságával, miközben az utángyártók piacokat szereznek tőle.

Európa harmadik legnagyobb gyógyszergyártó csoportja hétfőn 1,564 milliárd dolláros adózott eredményt jelentett az első negyedévről, 8,3 százalékkal többet a tavalyi első negyedévi 1,424 milliárdnál. Az ütem erősen csökkent a tavalyi átlaghoz képest, miután az eredmény már tavaly is a vállalati előrejelzés alsó határánál volt.

Az üzemi eredmény, 2,17 milliárd dollár, 9,8 százalékkal több az egy évvel korábbi 1,976 milliárdnál. A forgalom 6,966 milliárd dollár, 12,7 százalékkal haladta meg a tavalyi első negyedévi 6,18 milliárdot.

A kutatási fejlesztési kiadásokat 36 százalékkal 1,17 milliárd dollárra emelték a tavalyi első negyedévi 861 millióhoz képest. Tavaly egész évben 15,5 százalékkal növelték a kutatás-fejlesztésre szánt összeget.

Erre az évre 3,8-4,05 dollár között várják az egy részvényre jutó adózott eredményt, a tavalyi 3,86 dollár után.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!