2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A világ harmadik számú söripari csoportja, a holland Heineken szerdán 175 millió eurós adózott eredményt jelentett az első negyedévről, 16 százalékkal többet a tavalyi első negyedévi 151 milliónál.

A forgalma, 3,834 milliárd euró, 6,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Szervesen - vagyis változatlan valutaárfolyamokkal és csoportösszetétellel számolva - is 6,8 százalékkal nőtt a forgalom.

Az első negyedévben  48,5 millió hektoliter sört adott el a csoport, ez 5,8 százalékkal több a tavalyi első negyedévinél, de szervesen csak 4,7 százalékkal nőtt a mennyiség.

Közép- és Kelet-Európában a csoport átlagánál jobban, 6,7 százalékkal nőtt a söreladás mennyiségben szervesen, ebben a szerdai beszámoló kiemelte a magyar piac erős teljesítményét is. A Heineken magyar részlege a soproni székhelyű Heineken Hungária Sörgyárak Zrt.

Tavaly a Heineken csoport adózott eredménye 1,2 százalékkal 1,43 milliárd euróra csökkent a 2010-es 1,447 milliárdról. 2010-ben 37 százalékkal nőtt a profit.

Tavaly a csoport 11 százalékkal több sört adott el, 213,9 millió hektolitert a 2010-es 192,3 millió után, de a bevétele csak 6 százalékkal gyarapodott, 17,123 milliárd euróra 16,133 milliárdról. Nyugat-Európában stagnált, Kelet-Európában kissé nőtt a söreladás, a legjobban a nyugati féltekén nőtt az értékesítés.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!