2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Idén sem húzzák sokkal szűkebbre a nadrágszíjat, mindössze 2 millió forinttal lesz olcsóbb az augusztus 20-i tűzijáték.

Tavaly a korábbi évekhez képest hatalmasat ugrott az augusztus 20-i tűzijáték költsége és úgy tűnik, idén sem fogják szűkebbre húzni a nadrágszíjat, mindössze 2 millió forinttal kerül kevesebbe az ünnepi parádé.

A közbeszerzési hatóság oldalán közzétett hirdetmény szerint az augusztus 20-i tűzijáték megrendezésére július elején nettó 174,8 millió, vagyis bruttó 222 millió forint értékben szerződtek a NUVU Kft.-vel. Ez a cég tavaly bukkant fel új érdeklődőként a tűzijáték lebonyolítását illetően és rögtön sikerült is kiütni a nyeregből a korábbi rendező, Pyro-1 Kft.-t.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Idén a nyertes NUVU mellett még egy ajánlat érkezett, a sarkadi Leskovics Pirotechnika Kft.-től, az azonban nem derül ki a dokumentumokból, hogy mennyiért vállalták volna a feladatot.

A NUVU érdekessége egyébként, hogy a fő tevékenysége egyéb szoftver kiadás a cégkivonat szerint, az egyéb felvett tevékenységi körök között azért megtalálni a máshova nem sorolható szórakoztatást, illetve a robbanóanyag gyártást is.

Úgy tűnik, egy év alatt a NUVU profibbá is vált, hiszen az összefoglaló tájékoztatás szerint idén már nem fognak alvállalkozásba semmilyen feladatot kiadni. 2017-ben a rádiókommunikáció bérlést, őrzést és a tűzijáték utáni mentesítést a Valton-Sec Kft.-vel és a Tornádó Trade 2000 Kft.-vel végeztették el.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!