<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Idén sem húzzák sokkal szűkebbre a nadrágszíjat, mindössze 2 millió forinttal lesz olcsóbb az augusztus 20-i tűzijáték.

Tavaly a korábbi évekhez képest hatalmasat ugrott az augusztus 20-i tűzijáték költsége és úgy tűnik, idén sem fogják szűkebbre húzni a nadrágszíjat, mindössze 2 millió forinttal kerül kevesebbe az ünnepi parádé.

A közbeszerzési hatóság oldalán közzétett hirdetmény szerint az augusztus 20-i tűzijáték megrendezésére július elején nettó 174,8 millió, vagyis bruttó 222 millió forint értékben szerződtek a NUVU Kft.-vel. Ez a cég tavaly bukkant fel új érdeklődőként a tűzijáték lebonyolítását illetően és rögtön sikerült is kiütni a nyeregből a korábbi rendező, Pyro-1 Kft.-t.

Fotó: MTIFotó: MTI

Idén a nyertes NUVU mellett még egy ajánlat érkezett, a sarkadi Leskovics Pirotechnika Kft.-től, az azonban nem derül ki a dokumentumokból, hogy mennyiért vállalták volna a feladatot.

A NUVU érdekessége egyébként, hogy a fő tevékenysége egyéb szoftver kiadás a cégkivonat szerint, az egyéb felvett tevékenységi körök között azért megtalálni a máshova nem sorolható szórakoztatást, illetve a robbanóanyag gyártást is.

Úgy tűnik, egy év alatt a NUVU profibbá is vált, hiszen az összefoglaló tájékoztatás szerint idén már nem fognak alvállalkozásba semmilyen feladatot kiadni. 2017-ben a rádiókommunikáció bérlést, őrzést és a tűzijáték utáni mentesítést a Valton-Sec Kft.-vel és a Tornádó Trade 2000 Kft.-vel végeztették el.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.