1p

A Nissan 188 ezer SUV gépkocsit hív vissza világszerte, többségüket az Egyesült Államokban, az ABS fékrendszert szabályozó szoftver frissítésére. Magyarországi járműveket nem érint a visszahívás.

A visszahívási akció 151 ezer 695 darab Nissan Pathfinder SUV gépkocsira vonatkozik, valamint kisebb számban Infinity JX35-ös  QX60-as kocsikra.

A szoftverhiba miatt egyenetlen utakon nagyobb lehet az ABS rendszer féktávolsága, mint amire a vezető számít. A Nissan közleménye szerint a szoftverhibának tulajdonítható balesetet vagy sérülést még nem jelentettek. A Nissan 60 napon belül értesíti az érintett tulajdonosokat a szoftver kijavításáról, amit a szervizek ingyenesen elvégeznek.

Magyarországon futó Nissan járműveket nem érint a gyártó visszahívási akciója - mondta Palkovics Péter, a márka magyarországi importját végző Nissan Sales CEE Kft. pr- és marketing menedzsere az MTI-nek szerdán. A márkakereskedések évente mintegy 2700 Nissant értékesítenek Magyarországon.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!