2013. október 24. 07:10

A Nissan 188 ezer SUV gépkocsit hív vissza világszerte, többségüket az Egyesült Államokban, az ABS fékrendszert szabályozó szoftver frissítésére. Magyarországi járműveket nem érint a visszahívás.

A visszahívási akció 151 ezer 695 darab Nissan Pathfinder SUV gépkocsira vonatkozik, valamint kisebb számban Infinity JX35-ös  QX60-as kocsikra.

A szoftverhiba miatt egyenetlen utakon nagyobb lehet az ABS rendszer féktávolsága, mint amire a vezető számít. A Nissan közleménye szerint a szoftverhibának tulajdonítható balesetet vagy sérülést még nem jelentettek. A Nissan 60 napon belül értesíti az érintett tulajdonosokat a szoftver kijavításáról, amit a szervizek ingyenesen elvégeznek.

Magyarországon futó Nissan járműveket nem érint a gyártó visszahívási akciója - mondta Palkovics Péter, a márka magyarországi importját végző Nissan Sales CEE Kft. pr- és marketing menedzsere az MTI-nek szerdán. A márkakereskedések évente mintegy 2700 Nissant értékesítenek Magyarországon.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.