TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2013. október 24. 07:10

A Nissan 188 ezer SUV gépkocsit hív vissza világszerte, többségüket az Egyesült Államokban, az ABS fékrendszert szabályozó szoftver frissítésére. Magyarországi járműveket nem érint a visszahívás.

A visszahívási akció 151 ezer 695 darab Nissan Pathfinder SUV gépkocsira vonatkozik, valamint kisebb számban Infinity JX35-ös  QX60-as kocsikra.

A szoftverhiba miatt egyenetlen utakon nagyobb lehet az ABS rendszer féktávolsága, mint amire a vezető számít. A Nissan közleménye szerint a szoftverhibának tulajdonítható balesetet vagy sérülést még nem jelentettek. A Nissan 60 napon belül értesíti az érintett tulajdonosokat a szoftver kijavításáról, amit a szervizek ingyenesen elvégeznek.

Magyarországon futó Nissan járműveket nem érint a gyártó visszahívási akciója - mondta Palkovics Péter, a márka magyarországi importját végző Nissan Sales CEE Kft. pr- és marketing menedzsere az MTI-nek szerdán. A márkakereskedések évente mintegy 2700 Nissant értékesítenek Magyarországon.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.