2011. november 15. 07:01

Fennállása óta a legnagyobb, 18 milliárd dolláros szerződést kötött a Boeing repülőgépgyártó New Yorkban a dubaji központú Emirates légitársasággal - közölte hétfőn a CNN.

Az üzlet keretében a Boeing 50 darab 777-300ER repülőgépet szállít le az Emiratesnek, és a szerződés opcionálisan tovább szélesíthető egy 20 gépből álló, 8 milliárd dollár értékű tétellel. Boeingek 777-esekből az idén eddig összesen 182 darabot rendeltek, amivel megdőlt a 2005-ben felállított 154 darabos csúcs is.

Az Emirates légitársaságé a világ legnagyobb, 94 repülőből álló 777-es flottája. Az ER-jelzésű gépek bővített hatótávolságúak. Elemzők szerint az üzletkötés annak jele lehet, hogy a légiutas-szállítás kezd kiemelkedni a válságból, amely 2008-ban érte el a mélypontját az üzemanyagár-robbanás következtében.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.