1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Soha ekkora összeget még nem költöttek konzolokra és játékokra a tengerentúlon, mint a tavalyi évben. Ezeknek a szórakoztatóelektronikai eszközöknek és programoknak a piaca közel 18 milliárd dolláros volt.

Videojátékokra, készülékekre és programokra tavaly az előző évinél 43 százalékkal többet költöttek az amerikaiak, ezek forgalma 2007-ben elérte a 17,9 milliárd dollárt, ami nagyjából 3200 milliárd forintnak felel meg.

A hagyományosan legerősebb a karácsonyt megelőző időszak volt, decemberben 28 százalékos volt a havi növekedés, az ilyen eszközökre fordított összeg pedig elérte a 4,82 milliárd dollár.

Az amerikai sajtó szerint elsősorban a Nintendo új játékkonzolja, a Wii repítette magasra az eladásokat, de ennek ellenére a vezető konzol a múlt évben a Microsoft XBox-, illetve az XBox360-nal futó Halo 3 volt. Mindkét készülék átmenetileg hiánycikk is lett a múlt hónapban az Egyesült Államokban.

A gazdasági válság előszele nem érinti ezen játékok piacát, szakértők szerint azért sem, mert ezek összehozzák a családtagokat.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!