1p

Az Exxon Mobil nyeresége 18 százalékkal csökkent a harmadik negyedévben; piaci érték alapján a világ legnagyobb olajipari vállalatának 7,87 milliárd dollár profitja volt július és szeptember között.

Az egy évvel korábbi azonos időszakban 9,57 milliárd dolláros profitot ért el. Ennek megfelelően a részvényenkénti nyereség egy év alatt 1,79 dollárra csökkent 2,09 dollárról.

Az amerikai Exxon harmadik negyedéves bevétele éves bázison 2 százalékot csökkent, és 112,37 milliárd dollár volt. A piaci elemzők azonban csak 107,39 milliárd dollár bevételre számítottak. A vállalatnak egy év alatt 1,5 százalékkal nőtt az összesített termelése, de ebből kevesebb bevétele volt az alacsonyabb haszonkulcs miatt.

Az Exxon finomítói ágazata kifejezetten rosszul teljesített, a működési eredménye 81 százalékkal esett, 592 millió dollárra csökkent. Ezt a kutatási és bányászati üzletág próbálta ellensúlyozni a maga működési eredményének 12 százalékos erősödésével. A csütörtöki tőzsdenyitás előtt az Exxon részvényei a szerdai záró értékük, azaz 88,81 dollár körül mozogtak. Az év eleje óta 2,6 százalékkal erősödött az Exxon részvényárfolyama.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!