2013. október 31. 13:55

Az Exxon Mobil nyeresége 18 százalékkal csökkent a harmadik negyedévben; piaci érték alapján a világ legnagyobb olajipari vállalatának 7,87 milliárd dollár profitja volt július és szeptember között.

Az egy évvel korábbi azonos időszakban 9,57 milliárd dolláros profitot ért el. Ennek megfelelően a részvényenkénti nyereség egy év alatt 1,79 dollárra csökkent 2,09 dollárról.

Az amerikai Exxon harmadik negyedéves bevétele éves bázison 2 százalékot csökkent, és 112,37 milliárd dollár volt. A piaci elemzők azonban csak 107,39 milliárd dollár bevételre számítottak. A vállalatnak egy év alatt 1,5 százalékkal nőtt az összesített termelése, de ebből kevesebb bevétele volt az alacsonyabb haszonkulcs miatt.

Az Exxon finomítói ágazata kifejezetten rosszul teljesített, a működési eredménye 81 százalékkal esett, 592 millió dollárra csökkent. Ezt a kutatási és bányászati üzletág próbálta ellensúlyozni a maga működési eredményének 12 százalékos erősödésével. A csütörtöki tőzsdenyitás előtt az Exxon részvényei a szerdai záró értékük, azaz 88,81 dollár körül mozogtak. Az év eleje óta 2,6 százalékkal erősödött az Exxon részvényárfolyama.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.