2013. október 31. 13:55

Az Exxon Mobil nyeresége 18 százalékkal csökkent a harmadik negyedévben; piaci érték alapján a világ legnagyobb olajipari vállalatának 7,87 milliárd dollár profitja volt július és szeptember között.

Az egy évvel korábbi azonos időszakban 9,57 milliárd dolláros profitot ért el. Ennek megfelelően a részvényenkénti nyereség egy év alatt 1,79 dollárra csökkent 2,09 dollárról.

Az amerikai Exxon harmadik negyedéves bevétele éves bázison 2 százalékot csökkent, és 112,37 milliárd dollár volt. A piaci elemzők azonban csak 107,39 milliárd dollár bevételre számítottak. A vállalatnak egy év alatt 1,5 százalékkal nőtt az összesített termelése, de ebből kevesebb bevétele volt az alacsonyabb haszonkulcs miatt.

Az Exxon finomítói ágazata kifejezetten rosszul teljesített, a működési eredménye 81 százalékkal esett, 592 millió dollárra csökkent. Ezt a kutatási és bányászati üzletág próbálta ellensúlyozni a maga működési eredményének 12 százalékos erősödésével. A csütörtöki tőzsdenyitás előtt az Exxon részvényei a szerdai záró értékük, azaz 88,81 dollár körül mozogtak. Az év eleje óta 2,6 százalékkal erősödött az Exxon részvényárfolyama.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.