<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Fővárosi Önkormányzat, a BKK, a BKV és az Alstom Transport szerda délelőtt az Alstom metrók hibáival kapcsolatban pontosította a kialakult helyzetet.

Amint az ismert, az új budapesti metrószerelvények utastájékoztató rendszerének szoftvere hibásan működik. E technikai nehézségek műszaki hátteréről és előfordulásuk gyakoriságáról az elmúlt napokban pontatlan és téves információk jelentek meg. Az új budapesti metrószerelvények rendszereit egy 12 komponensből álló szoftverrendszer működteti. E 12 számítógépes program közül egy, a vezető és az utasok közötti kommunikációs rendszert irányító szoftver okoz hibát.

Az utastájékoztató rendszert vezérlő szoftver hibája nem veszélyezteti az utas- és forgalombiztonságot és e szoftverkomponensnek semmi köze a fékrendszert vezérlő szoftverhez.

A meghibásodó szoftverkomponenst frissíteni szükséges. Mielőtt az Alstom a frissített szoftvert telepítheti az összes, már forgalomban lévő szerelvényre, azt a Nemzeti Közlekedési Hatóságnak is meg kell vizsgálnia. Ez a folyamat várhatóan 1-2 hónapot vesz igénybe.

mfor.hu