2013. január 4. 15:34

A brazil nemzeti fejlesztési bank, a BNDES 2,4 millió brazil realt (1,2 milliárd dollár) ad a Fiatnak, mert az országban építi fel az új gyárát, írja a Dow Jones hírügynökség.

A Fiat új gyárat épít Északkelet-Brazíliában, ami évente 250 ezer jármű legyártására képes. A gyár, ami 2015 első félévében fog beindulni a helyi piacra és az exportra is termel majd.

A pernambucoi gyár a második nagy Fiat üzem Brazíliában, mely a dél-amerikai ország legszegényebb régiójában épül, ami egyben a leggyorsabban fejlődő térség is. 

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.