2010. május 24. 14:04

Másfél milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kap a Teva Gyógyszergyár Zrt. a gödöllői 65 millió eurós beruházásához a beruházás-ösztönzési célelőirányzatból.

A Gazdasági Közlönyben megjelent közlés szerint a támogatást a "Gödöllői Steril Center" termelő és kutató-fejlesztő kapacitásbővítő beruházásra kapja a gyógyszercég.

A Teva új gödöllői egységének alapkövét 2010. január 14-én tették le a Teva ottani gyártóbázisán. Az akkori tájékoztatás szerint a hat modulból álló új sterilközpont első üteme 2011-re, a teljes beruházás 2014 végére készül el. Közel 260 új munkahely jön létre.

Az első két modul kapacitása évi 30 millió egység lesz, pontosan a duplája a jelenlegi éves termelésnek. Az új gyártóbázisról főként onkológiai készítmények, szemcseppek, injekciók kerülnek majd a belföldi, az európai és az amerikai piacra.

A Teva vállalatcsoport a világ több mint 60 országában mintegy 38 ezer embert foglalkoztat. Magyarországon 1995 óta tevékenykedik és a gödöllői mellett Debrecenben is van gyártóbázisa.

MTI/Menedzsment Fórum