2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

1,77 millió forintot térített vissza a MÁV-START Zrt. a múlt heti két órás figyelmeztető sztrájk után. A cég a munkabeszüntetés miatt elhalasztott utazásokra szóló előreváltott menet- és helyjegy árát a kezelési költség levonása nélkül térítette vissza.

Ha az utas a várható vonatkésés miatt az indulás előtt lemondott az utazásról, a fizetett menetdíjat, InterCity (IC) és InterPici (IP) pótjegy árát kezelési költség levonása nélkül térítette vissza részére a vállalat. A sztrájk miatt elmaradó IC és IP vonatokra megváltott helyjegyek, pótjegyek árát is levonás nélkül visszaadták - áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben.

Kezelési költség levonása nélkül a megvásárolt menetjegyek, IC és IP pótjegyek visszatérítése a sztrájk lemondását követő harmadik nap 24. órájáig volt érvényes.
Az, aki a nemzetközi vonat elmaradása miatt mondott le az utazásról, a Magyarországon váltott nemzetközi menetjegy árának és a helybiztosítási díjának levonás nélküli visszatérítésére volt jogosult. A más vasút által kiállított nemzetközi menetjegyek fel nem használását igazolni kellett, amely alapján a menetjegyet kiadó vasúthoz be lehetett nyújtani a visszatérítési igényt.

A kezelési költség levonása nélkül visszatérített jegyek árát a munkabeszüntetés utáni harmadik nap, október 28-án 24 óráig igényelhették vissza az érintettek, így belföldi viszonylatban 1 646 600 forint értékben 1423 ilyen visszaigénylés történt, nemzetközi viszonylatban 9-en álltak el utazási szándékuktól, a visszaváltott menetjegyek értéke 124 414 forint.
Így összességében 1 771 014 forint volt a sztrájk miatt visszaváltott menetjegyek ellenértéke.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!