<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

1,8 milliárd dollárért fejleszti detroiti összeszerelő üzemét a Chrysler LLC, mert az átalakítás után új SUV-t gyártana a vállalat, jelentette be Tom LaSorda elnökhelyettes.

LaSorda szerint a közel kétmilliárd dollárt anyagmegmunkáló- és karosszériaműhelyre költik a Jefferson North Assembly Plantnél. Ez az üzem jelenleg a Jeep Grand Cherokee-kat gyártja, számol be az AP hírügynökség.

Az elnökhelyettes közölte, hogy a beruházással 285 ezer négyzetméterrel nő a gyár területe, s több mint négyszáz alkalmazottat foglalkoztatnak tovább Michiganben. A tervek szerint jövő év végéig elkészül a létesítmény felújítása, és 2010-ben gurulhatnak le a szerelősorról az első autók.

A bejelentés szerint az új autó üzemanyag-hatékonyabb lesz a teherautó-alapra épített Cherokee-nál, s az új SUV a vállalat Phoenix-során készült benzintakarékos motort kapja.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.