2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) pénteki közgyűlése jóváhagyta az igazgatóság által javasolt osztalék mértékét. Ez Schmidt Mária és Ungár Péter számára is óriási pénzt hoz a konyhára.

A magyar politikai paletta érdekes színfoltja az Ungár család, hiszen Ungár Péter az LMP parlamenti frakcióvezetője lesz, miközben édesanyja a Fidesz szellemi bázisának oszlopos tagja. Eközben a család a fő tulajdonosa a BIF Nyrt.-nek, amelyet a tőzsdén jegyeznek. A vállalat eredményes évet zárt 2021-ben, amelynek köszönhetően a 8,17 milliárdos mérleg szerinti eredmény meghatározó részét, valamivel több, mint 5 milliárd forintot osztalékként kifizetnek. Az osztalékot a beszámoló elfogadását követő 30 kereskedési napon belül fizetik ki, a részletes feltételeket és menetrendet május 10-ig teszik közzé, jelezte a BIF.

Schmidt Máriának aligha kell a megélhetésén gondolkodni. Fotó: MTI / Mónus Márton
Schmidt Máriának aligha kell a megélhetésén gondolkodni. Fotó: MTI / Mónus Márton

A BIF Nyrt. főrészvényese 64,4 százalékos tulajdonrésszel a Pió-21 Kft., ami 100 százalékban Schmidt Mária és gyerekei tulajdonában van. A Pió-21-ben Schmidt Máriáé a cég kétharmada, a két gyerekének, Ungár Annának és az LMP-s Ungár Péternek pedig egyhatod-egyhatod tulajdonrésze van.

Ennek köszönhetően az 5 milliárdos osztalékból a Terror Háza Múzeum igazgatója 2,1 milliárd forintra tehet szert, míg Ungár Péter 530 millió forinttal gazdagodik.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!