<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) pénteki közgyűlése jóváhagyta az igazgatóság által javasolt osztalék mértékét. Ez Schmidt Mária és Ungár Péter számára is óriási pénzt hoz a konyhára.

A magyar politikai paletta érdekes színfoltja az Ungár család, hiszen Ungár Péter az LMP parlamenti frakcióvezetője lesz, miközben édesanyja a Fidesz szellemi bázisának oszlopos tagja. Eközben a család a fő tulajdonosa a BIF Nyrt.-nek, amelyet a tőzsdén jegyeznek. A vállalat eredményes évet zárt 2021-ben, amelynek köszönhetően a 8,17 milliárdos mérleg szerinti eredmény meghatározó részét, valamivel több, mint 5 milliárd forintot osztalékként kifizetnek. Az osztalékot a beszámoló elfogadását követő 30 kereskedési napon belül fizetik ki, a részletes feltételeket és menetrendet május 10-ig teszik közzé, jelezte a BIF.

Schmidt Máriának aligha kell a megélhetésén gondolkodni. Fotó: MTI / Mónus Márton
Schmidt Máriának aligha kell a megélhetésén gondolkodni. Fotó: MTI / Mónus Márton

A BIF Nyrt. főrészvényese 64,4 százalékos tulajdonrésszel a Pió-21 Kft., ami 100 százalékban Schmidt Mária és gyerekei tulajdonában van. A Pió-21-ben Schmidt Máriáé a cég kétharmada, a két gyerekének, Ungár Annának és az LMP-s Ungár Péternek pedig egyhatod-egyhatod tulajdonrésze van.

Ennek köszönhetően az 5 milliárdos osztalékból a Terror Háza Múzeum igazgatója 2,1 milliárd forintra tehet szert, míg Ungár Péter 530 millió forinttal gazdagodik.