2018. augusztus 15. 10:40
MTI

Németországban viszont nem várható ilyen drasztikus lépés, csak ellenőrzik a kocsikat, de azokat sem kötelező alapon.

A dél-koreai közlekedési minisztérium kedden mintegy 20 ezer BMW autó forgalomból való kitiltását rendelte el a motorház kigyulladásának kockázata miatt. A tilalom a biztonsági ellenőrzésen még át nem esett autókra vonatkozik. 

A BMW 106 ezer autót hívott vissza ellenőrzésre és javításra az országban. A kínai Hszinhua hírügynökségnek adott tájékoztatóban a BMW közölte, hogy már 79 ezer autón végezte el az ellenőrzést. A BMW a motorok öngyulladásának okát a kipufogógáz visszavezető rendszernél (exhaust gas recirculation, EGR) bekövetkezett szivárgásban azonosította.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség beszámolója szerint szerdán is kigyulladt egy 2012-ben gyártott BMW X1-es Szöulban. Az X1-es modell eredetileg nem szerepelt a BMW által Dél-Koreában visszahívott autók 42 modellből összeállított listáján.

Németországban 96 ezer, a Dél-Koreában ellenőrzésre visszahívott kocsikkal azonos paraméterekkel rendelkező BMW autó van forgalomban, ugyanakkor nem valószínű, hogy követnék a dél-koreai példát, és kitiltanák a kocsikat az utakról, jelentette ki Jochen Frey, a müncheni autógyártó konszern szóvivője a kínai Hszinhua hírügynökségnek adott interjúban. Frey azt is elmondta, hogy a BMW megelőzésképpen megkezdte a kocsik ellenőrzését Németországban is. Az itteni tulajdonosok önkéntes alapon vihetik el tesztre az autóikat.

Európában a BMW 323 autót hív vissza ellenőrzésre.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.