2018. augusztus 15. 10:40
MTI

Németországban viszont nem várható ilyen drasztikus lépés, csak ellenőrzik a kocsikat, de azokat sem kötelező alapon.

A dél-koreai közlekedési minisztérium kedden mintegy 20 ezer BMW autó forgalomból való kitiltását rendelte el a motorház kigyulladásának kockázata miatt. A tilalom a biztonsági ellenőrzésen még át nem esett autókra vonatkozik. 

A BMW 106 ezer autót hívott vissza ellenőrzésre és javításra az országban. A kínai Hszinhua hírügynökségnek adott tájékoztatóban a BMW közölte, hogy már 79 ezer autón végezte el az ellenőrzést. A BMW a motorok öngyulladásának okát a kipufogógáz visszavezető rendszernél (exhaust gas recirculation, EGR) bekövetkezett szivárgásban azonosította.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség beszámolója szerint szerdán is kigyulladt egy 2012-ben gyártott BMW X1-es Szöulban. Az X1-es modell eredetileg nem szerepelt a BMW által Dél-Koreában visszahívott autók 42 modellből összeállított listáján.

Németországban 96 ezer, a Dél-Koreában ellenőrzésre visszahívott kocsikkal azonos paraméterekkel rendelkező BMW autó van forgalomban, ugyanakkor nem valószínű, hogy követnék a dél-koreai példát, és kitiltanák a kocsikat az utakról, jelentette ki Jochen Frey, a müncheni autógyártó konszern szóvivője a kínai Hszinhua hírügynökségnek adott interjúban. Frey azt is elmondta, hogy a BMW megelőzésképpen megkezdte a kocsik ellenőrzését Németországban is. Az itteni tulajdonosok önkéntes alapon vihetik el tesztre az autóikat.

Európában a BMW 323 autót hív vissza ellenőrzésre.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.