2p

Csaknem 53 millió eurós, jelenlegi árfolyamon 19,6 milliárd forintos minimálárat szabott meg a felszámoló a Dunaferrért.

Ez derül ki a Fővárosi Törvényszék által közzétett, június 15-i keltezésű végzésből a hvg.hu szerint.

A felszámolás alatt álló dunaújvárosi vasműn belül a Duna Furnace üzletrészeinek 100 százalékáért legalább 16,8 millió eurót kell ajánlania a vásárlónak, a Dunarolling egészéért pedig 36 millió eurót. Az árat független szakértő által végzett és független könyvvizsgáló által jóváhagyott értékelés, illetve a Dunaferr megmentésére elfogadott, áprilisi kormányrendelet alapján határozták meg.

Csapolás a dunaújvárosi Dunaferr nagyolvasztójában. (Korábbi felvétel.) Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Csapolás a dunaújvárosi Dunaferr nagyolvasztójában. (Korábbi felvétel.) Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az ajánlattételi felhívásra azok a cégek nyújthatnak be ajánlatot, amelyek versenyben maradtak az előzetes értékelés alapján. Ez két indiai társaság, a Liberty Steel és a Vulcan Steel. Az ajánlattételi határidő június 30.

A lap szerint a vételár nem tűnik magasnak a csaknem 3500 embert foglalkoztató vasműért, a vevőnek azonban ennél súlyosabb teher szakad a nyakába. A Dunaferr tavaly év évéig 500 milliárd forintos tartozást halmozott fel, és legkevesebb 37 milliárd forintnyi azonnali befektetés szükséges ahhoz, hogy visszakapja az elveszített környezetvédelmi engedélyeit.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!