1p

A modern prágai irodaállomány 2008-ban elérte a 2,5 millió négyzetmétert, miután a tavalyi évben rekordmennyiségű, 323 ezer négyzetméternyi új irodaterülettel bővült a cseh főváros kínálata – áll a CB Richard Ellis (CBRE) 2008-as évet összefoglaló, prágai irodapiacról kiadott jelentésében.

Noha a bérbeadás 2008 negyedik negyedében alacsonyabb szintet ért el és csak 51 ezer négyzetmétert tett ki, a cseh irodapiac összességében erős évet zárt. Több mint 260 ezer négyzetméter irodaterület talált új bérlőre, ami megközelítette 2006. év 285 ezer négyzetméteres rekordját.

2008-as prágai bérbeadás közel 23 százalékkal volt kisebb, mint a budapesti, annak ellenére, hogy a magyar főváros irodaállománya még mindig elmarad a prágaitól, áll a társaság közleményében.

A negyedik negyedév 91 ezer négyzetmétert jelentő új kínálatának nagyjából 63 százalékát bérbe is adták év végéig, azonban a cseh főváros átlagos kihasználatlansági mutatója (a régió más városaihoz hasonlóan) nőtt.

Éves viszonylatban az új bérbeadások nettó szintje elmaradt az új kínálat nagyságától, így a kihasználatlanság az éve eleji 5,7 százalékról kilenc százalék közelébe emelkedett.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!