TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2009. február 19. 13:04

A modern prágai irodaállomány 2008-ban elérte a 2,5 millió négyzetmétert, miután a tavalyi évben rekordmennyiségű, 323 ezer négyzetméternyi új irodaterülettel bővült a cseh főváros kínálata – áll a CB Richard Ellis (CBRE) 2008-as évet összefoglaló, prágai irodapiacról kiadott jelentésében.

Noha a bérbeadás 2008 negyedik negyedében alacsonyabb szintet ért el és csak 51 ezer négyzetmétert tett ki, a cseh irodapiac összességében erős évet zárt. Több mint 260 ezer négyzetméter irodaterület talált új bérlőre, ami megközelítette 2006. év 285 ezer négyzetméteres rekordját.

2008-as prágai bérbeadás közel 23 százalékkal volt kisebb, mint a budapesti, annak ellenére, hogy a magyar főváros irodaállománya még mindig elmarad a prágaitól, áll a társaság közleményében.

A negyedik negyedév 91 ezer négyzetmétert jelentő új kínálatának nagyjából 63 százalékát bérbe is adták év végéig, azonban a cseh főváros átlagos kihasználatlansági mutatója (a régió más városaihoz hasonlóan) nőtt.

Éves viszonylatban az új bérbeadások nettó szintje elmaradt az új kínálat nagyságától, így a kihasználatlanság az éve eleji 5,7 százalékról kilenc százalék közelébe emelkedett.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.