<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Közel 200 millió eurós hitelt kapott az Invitel Holdings (régi nevén Hungarian Telephone and Cable Corp - HTCC) - közölte az ügylet egyik főszervezője, a Calyon Bank kedden.

Összesen 197 millió euró összegű szindikált hitelt kapott az Invitel Magyarország Zrt. tulajdonosa, az Invitel Holdings. A hitelt a távközlési szolgáltató társaság meglévő hiteleinek újrafinanszírozására és kisebb mértékben átszervezésekre fordítja.

A konzorcium szervezésére a BNP Paribas és a Calyon Bank kapott megbízást. Főszervező volt a Nordea, tagként az Unicredit, az MKB Bank, a Nykredit, a Natixis és a Dexia vett részt a konzorciumban. Az Invitel eddig fennálló, 165 milliós hitelének futamidejét meghosszabbították, a 2008-as Memorex-akvizícióhoz felvett 100 millió eurós, Merrill Lynch által nyújtott Bridge-hitel le nem járt részét, egy 32 millió eurós alárendelt hitellel váltotta ki a BNP Paribas és a Calyon.

A szindikált hitel 3 év múlva jár le, ami a következő időszakra elegendő flexibilitást biztosít az Invitel számára tevékenységéhez - mondta Molontay Tamás, a Calyon Bank Magyarországi Fióktelepének vezérigazgatója a közlemény szerint. Hozzátette: a közel 200 millió eurós szindikált hitel az első ilyen nagy összegű, telekom-tranzakció a régióban idén.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.