2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Közel 200 millió eurós hitelt kapott az Invitel Holdings (régi nevén Hungarian Telephone and Cable Corp - HTCC) - közölte az ügylet egyik főszervezője, a Calyon Bank kedden.

Összesen 197 millió euró összegű szindikált hitelt kapott az Invitel Magyarország Zrt. tulajdonosa, az Invitel Holdings. A hitelt a távközlési szolgáltató társaság meglévő hiteleinek újrafinanszírozására és kisebb mértékben átszervezésekre fordítja.

A konzorcium szervezésére a BNP Paribas és a Calyon Bank kapott megbízást. Főszervező volt a Nordea, tagként az Unicredit, az MKB Bank, a Nykredit, a Natixis és a Dexia vett részt a konzorciumban. Az Invitel eddig fennálló, 165 milliós hitelének futamidejét meghosszabbították, a 2008-as Memorex-akvizícióhoz felvett 100 millió eurós, Merrill Lynch által nyújtott Bridge-hitel le nem járt részét, egy 32 millió eurós alárendelt hitellel váltotta ki a BNP Paribas és a Calyon.

A szindikált hitel 3 év múlva jár le, ami a következő időszakra elegendő flexibilitást biztosít az Invitel számára tevékenységéhez - mondta Molontay Tamás, a Calyon Bank Magyarországi Fióktelepének vezérigazgatója a közlemény szerint. Hozzátette: a közel 200 millió eurós szindikált hitel az első ilyen nagy összegű, telekom-tranzakció a régióban idén.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!