<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az alagutak kivételével az ütemtervnek megfelelően halad az M6/M60-as autópálya Szekszárd-Bóly-Pécs szakaszának építése, és az út elkészül a határidőig, 2010 tavaszáig - mondta a kivitelező Mecsek Construction Group (MCG) főmérnöke pénteken.

Rakita András az építkezés helyszínén tartott sajtóbejáráson újságírók előtt beszámolt arról, hogy a földmunkák 52 százaléka, a hidakat tartó pillérek 70 százaléka már kész. A közelmúltban részben beomlott "A" jelzésű alagúttal kapcsolatban pedig folynak a szakértői és hatósági vizsgálatok, ezek végén derül ki, hogy ott milyen technológiával folytatható az építkezés.

Az alagutaknál jelenleg áll a munka, de ahogy a probléma megtoldódott, azonnal folytatódni fog, mert a határidő betartása nemcsak gazdasági, hanem a két év múlva kezdődő pécsi Európa Kulturális Fővárosa program okán társadalmi érdek is - tette hozzá.

A főmérnök utalt rá: a 81 kilométeres gyorsforgalmi útszakasz magántőke bevonásával, úgynevezett PPP-konstrukcióban, nettó 266,1 milliárd forintból valósul meg, szerkezeti elemei között négy alagút, továbbá kilenc nagyobb híd és völgyhíd is lesz. A munka során 7,5 millió köbméter földet mozgatnak meg, továbbá 900 ezer tonna aszfaltot használnak fel.

Rakita András kitért rá, hogy az autópálya-építés mellett 300 ezer négyzetméter állami közutat felújítanak, új nyomvonalra építenek, vagy tehermentesítő szakaszokat készítenek. Emellett 500 ezer négyzetméternyi egyéb, az autópálya megközelítését biztosító burkolt, vagy stabilizált földutat építenek.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.