2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A következő hét évben közel 400 milliárd forint használható fel a regionális operatív programokból és a vidékfejlesztési forrásokból turizmusfejlesztésre - mondta Kovács Miklós, a területfejlesztési tárca turisztikai főosztályvezetője kedden Gyöngyösön.

A regionális operatív programokból 324 milliárd, a vidékfejlesztési forrásokból pedig 40-50 milliárd forint használható fel 2013-ig erre a célra - tette hozzá Kovács Miklós a Mátra turisztikai fejlesztését tárgyaló konferencián.

Az idén például turisztikai céltámogatásként valamennyi régió 90 millió forintot használhat fel, elsősorban a nagy rendezvények szervezésére, illetve idegenforgalmi marketingre - mondta a szakember.

Hiesz György, a Mátra kapujaként emlegetett Gyöngyös polgármestere arra panaszkodott, hogy az Észak-magyarországi Regionális Operatív Program megfogalmazása során már az több hónapos küzdelmet igényelt, hogy a Mátrát, mint kiemelt turisztikai potenciállal rendelkező területet említsék a programban.

Ebben a helyzetben, csak a turisztikában érdekeltek összefogásával használható fel az a 40-50 milliárd forintnyi forrás, ami a következő hét évben a Mátrában hasznosulhat - mondta Hiesz György.

A meghirdetett "Zöld turizmus" belföldi kampányévnek az a célja, hogy a megszokott turisztikai célok mellett alternatívát kínáljanak az utazóknak, és ezáltal megnyújtsák a tartózkodást - mondta Sztojanovics Kristóf, a Magyar Turizmus Zrt. képviselője.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!