<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Műholdat tervez a világűrbe felbocsátani a Facebook Inc. közösségioldal-szolgáltató azzal a céllal, hogy mobilinternet-hozzáférést juttasson el Fekete-Afrika területire - jelentette be Mark Zuckerberg, a közösségi oldal alapítója amerikai idő szerint hétfőn.

A Facebook a francia Eutelsat Communications műholdas szolgáltató közreműködésével bővítené ki a Szubszaharai Afrikára elsősorban a mobilinternet-kapcsolatot. Az AMOS-6 nevű műholdat már építik, és a tervek szerint 2016-ban bocsátanák fel a világűrbe - közölte a két cég.

A mindentől messze eső területeken élő emberek elérése gyakran nehéz a hagyományos hálózati kapcsolatok hatékonyatlansága miatt, ezért "új technológiákat kell feltalálnunk" - írta Zuckerberg egy Facebook bejegyzésében.

A műhold a Facebook Internet.org nevű, a világ számos tájára az internet-hozzáférés eljuttatását célul kitűző projektjének keretében készül.

Az internetkapcsolattal rendelkező emberek számának növekedése az utóbbi időben lassult, a világ teljes lakossága felének pedig továbbra sincs hozzáférése a világhálóhoz - közölte a szélessávú internet világszintű hozzáférését támogató ENSZ-bizottság (Broadband Commission for Digital Development) a múlt hónapban.

A világ legismertebb közösségi oldalának közel húsz millió felhasználója van a két fő afrikai piacán, Kenyában és Nigériában. A Facebook statisztikái szerint a felhasználók többsége leggyakrabban a mobileszközeit használja profiljai eléréséhez.

A Facebook júniusban nyitotta meg első afrikai irodáját a dél-afrikai Johannesburgban.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.