1p

Idén 450-500 busz készülhet el.

Idén 450-500 autóbusz készülhet el a magyarországi gyárakban, és cél az, hogy az éves termelés 2022-re meghaladja az ezret - mondta el a Világgazdaságnak Vincze-Pap Sándor, a Magyar Buszgyártók Szövetségének elnöke. Hozzátette, hogy az idei mennyiség megközelítőleg 150-180-nal haladja meg a tavalyit. 

Exportra azonban még az 1000 sem lesz elég, mert a magyar buszpark frissítése felszívja ezt a mennyiséget - fejtette ki az elnök. Hozzáfűzte, hogy a nyugati országokba gyakorlatilag lehetetlen is betörni a protekcionista közbeszerzések miatt. A magyar buszok a kelet-európai piacokon lehetnek még kelendők. Jelenleg egy szólóbusz ára 65 millió, egy csuklósé 85 millió forint környékén alakul, így a piac értéke 30-40 milliárd forintra tehető. 

A szerdai cikkből az is kiderül, hogy a magyarországi buszos közbeszerzéseket lebonyolító bizottság (NABB) idén 700-800 járműre tervezi tender kiírását, és a hazai piac ennek nagyjából a felét képes leszállítani.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!