<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Húszmilliárdos befektetéssel bővült a Nestlé büki gyára, ahol állateledelt fognak előállítani.

Magyarország vonzó célpont a befektetők számára, amelyben szerepe van a nemzetközi összevetésben is igen kedvező üzleti környezetnek, az egyszámjegyű társasági adónak, a csökkenő munkáltatói járulékoknak és a támogató gazdaságpolitikának – emelte ki Varga Mihály a Nestlé Purina büki gyáregységének átadásakor. A Nestlé hazánkban a legnagyobb svájci foglalkoztató: összesen 2400 munkatárs dolgozik a budapesti központban, valamint a büki, a diósgyőri és a szerencsi gyárban.

A most megnyíló állateledel-üzemegység számos szinten előrelépést jelent: tovább erősíti Svájc és Magyarország gazdasági kapcsolatait, stabilitást és újabb lehetőségeket jelent a vállalat közel 2000 hazai beszállítója számára és Vas megye fejlődésében is jelentős szerepe van – hangsúlyozta Varga Mihály. Mint fogalmazott: világviszonylatban is egyedülálló technológia valósul meg a 20 milliárd forintos beruházás révén. A büki gyár dolgozói létszáma ezzel a fejlesztéssel 920 főre emelkedik.

A szakminiszter kifejtette: a svájci gazdaság kulcságazatait jelentő gép- és elektronikai ipar, valamint az élelmiszeripar és a gyógyszeripar vállalatai is jelen vannak hazánkban, a cégek többsége a jövőben is kapacitásai növelését tervezi. A teljes magyar gazdaságot tekintve is érvényes ez a tendencia, mivel az idei év első félévében 2500 milliárd forintnyi, rekordösszegű beruházás valósult meg hazánkban, ami 25 százalék feletti növekedést jelent egyetlen év alatt – mutatott rá Varga Mihály.

Állati finomságok készülnek majd itt


A gazdasági tárcavezető arra is kitért, hogy Vas megye az országos átlagnál gyorsabb ütemben fejlődött a 2010 óta eltelt időszakban. Így mára már a nyugat-dunántúli régió második legfejlettebb megyéje lett, ahol az egy főre jutó GDP 2010 óta 11,5 százalékpontot emelkedett.