<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p


			
		

A Mondi Békéscsaba Kft. 13 milliárd forintos beruházás keretében bővíti békéscsabai gyártótelepét, a most induló beruházás eredményeként 220 új munkahely jön létre - közölték a prémium márkás csomagolóanyagok gyártásával és nyomtatásával foglalkozó cég vezetői sajtótájékoztatón hétfőn, Békéscsabán.

A beruházáshoz, amely 2018-ra fejeződik be, a magyar kormány 1,8 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást nyújt - mondta Kardos Sándor, a multinacionális cég békéscsabai gyárának ügyvezető igazgatója.

A békéscsabai cég megvásárolta a helyi önkormányzattól egy, a meglévő üzemével szomszédos, 20 ezer négyzetméteres telket, ahol a tervek szerint új üzemcsarnokok, raktárak, logisztikai központ, szociális blokk és irodaház épül. A felépülő üzemcsarnokokba, és a felújítandó üzemegységbe új technológiájú gépsorokat is beállítanak. A most 200 főt foglalkoztató társaság ugyanakkor tárgyalásokat folytat a békéscsabai önkormányzattal, hogy megvásárolja a szintén szomszédos, mintegy 10 ezer négyzetméteres telket is, ahol korszerű parkolókat kívánnak kiépíteni.

Szarvas Péter, Békéscsaba független polgármestere úgy fogalmazott, hogy a Mondi beruházása a város ipartörténete szempontjából az egyik legnagyobb, vagy a legnagyobb fejlesztés. Kifejezte meggyőződését, hogy a Mondi továbbra is méltó folytatója lesz a békéscsabai nyomdászat Kner és Tevan családok által fémjelzett hagyományainak.

Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott arról szólt, hogy kiemelt figyelmet fordít a kormány a Békés megyei fejlesztésekre, hiszen a közelmúltban fejeződött be a Szolnok és Békéscsaba között a vasútberuházás, és rövidesen indul a kétszer két sávos M44-es út megépítése is.

A következő 2-3 esztendőben pedig, várhatóan mintegy 80 milliárd forintos fejlesztéseket hajtanak végre a megyében működő társaságok, illetve az újonnan betelepülők. A kormánymegbízott számításai szerint ezzel mintegy 1000 új munkahelyet fognak létrehozni.

A Mondi cégcsoport több mint 30 országban megtalálható, 100 gyárában mintegy 25 ezer főt foglalkoztat. Magyarországon Békéscsaba mellett Szadán, Nyíregyházán és Kecskeméten vannak üzemei. A cég kettős jegyzésű vállalati struktúrával rendelkezik. A Mondi Limited elsődleges jegyzéssel a johannesburgi értéktőzsdén, a Mondi plc pedig - prémium jegyzéssel - a londoni értéktőzsdén szerepel. A cégcsoport 2015 évben 6,8 milliárd euró árbevételt ért el.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.