2018. december 14. 16:30

Úgy tűnik, Felcsúton nem állhatnak le a fejlesztések, újabb milliárdokat igényeltek TAO-támogatás címén idén.

TAO-ból sose elég Felcsúton, ami lassan már egy feneketlen kúthoz kezd hasonlítani. Lassan már nem lesz mit fejleszteni a felcsúti focialapítványnál, hiszen új stadion, új sportcsarnok, Makovecz-stílusú kazánház, teakonyhákkal felszerelt sportszálló is a focisták szolgálatában áll már, a TAO-ból érkező milliárdokra azonban mégis szükség van.

A 2018/2019-es évadban A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak összesen 2,3 milliárd forintnyi TAO-támogatást hagyott jóvá a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Orbán a felcsúti stadionban (Fotó: MTI) Orbán a felcsúti stadionban (Fotó: MTI)

Bár más sportszervezetek jó esetben is csak álmodhatnak ekkora támogatásról, Felcsúton ez 2015 óta a legalacsonyabb TAO. 2017-ben ugyanis közel 6,7 milliárd forintot hívtak le, 2016-ban 2,9 milliárdot, 2015-ben pedig 1,7 milliárd forintot. Ugyanakkor egyáltalán nem lehetünk biztosak abban, hogy a most megítélt 2,3 milliárd forint nem lesz a későbbiekben néhány százmillióval, vagy milliárddal több. Tavaly ugyanis az eredetileg jóváhagyott 5,3 milliárd forint helyett végül a program kibővítésével 6,6 milliárdot gyűjtöttek össze a baráti - és családi - cégek adójából.

Jelen állás szerint 2011 óta a felcsúti fociba 22,9 milliárd forintnyi - közpénz jellegét elvesztő - TAO-támogatás zúdult. Az alapítványt azonban önszántukból is támogatják gazdasági társaságok, korábbi összesítésünk szerint 2011 és 2017 között 16,1 milliárd forintot adományoztak a cégek Mészáros focialapítványának. Vagyis összesen 39 milliárd forint áramlott az 1800 lelkes település focijába, ami nemcsak első, de sokadik olvasatra is rengeteg pénz.

Azt, hogy mire is akarják Felcsúton az újabb milliárdokat elkölteni, egyelőre még nem lehet tudni. Az alapítvány ugyanis még nem tette közzé a sportfejlesztési programját.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.