2018. október 16. 09:58
mfor.hu

Felkészül: Balásy Gyula!

Újabb kommunikációs kampány jön több mint 236 millió forintból - derül ki abból az összefoglaló tájékoztatásból, amit a Nemzeti Kommunikációs Hivatal töltött fel a közbeszerzési hatóság adatbázisába.

A közbeszerzés tárgya az

"Európa jövőjét érintő nemzetközi és hazai színtéren történő kormányzati kommunikációval kapcsolatos feladatok ellátása",

aminél több nem derül ki a dokumentumból. Véleményünk szerint azonban a kampány fókuszában az európai parlamenti választások és a migráció lesz.

Minderre nettó 236,2 millió forint jut, aminek 30 százaléka, vagyis 70,8 millió opciós tétel.

Tekintve, hogy korábban a Nemzeti Kommunikációs Hivatal kommunikációs tendereiből kvázi kizárták Kuna Tibor és Csetényi Csaba cégeit, a Balásy Gyulához köthető New Land Media Kft. és Lounge Design Kft. dolgozhat a kampányon.

Alvállalkozóként a megszokott cégeket vonják be: a Kód Piac-, Vélemény- és Médiakutató Intézet Kft.-t, valamint a p2m Consulting Kft.-t.

A New Land Media Kft. tavaly hatalmasat növekedett, hiszen a korábbi 1,5 milliárd forint után több mint 25 milliárdos bevétel folyt be a cég kasszájába. Ebből a végén 2,1 milliárdos tiszta nyereség maradt. Ehhez képest a Lounge Design sokkal kisebb volumenű társaság, hiszen "csak" 3,1 milliárdos bevételre tettek szert (2016-ban 783 millió forint volt), és végül 1,1 milliárdos nyereséget könyvelhettek el.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.