<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az indoklás szerint a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány ezzel „támogatja a hazai kézműipart".

Több mint 23 millió forintot fizet négy kézi csomózású gyapjúszőnyegért a Magyar Nemzeti Bank alapítványa, a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány, írja a Magyar Nemzet.

Az április végén meghirdetett tenderen csak a békésszentandrási Art-Kelim Kft. pályázott, de tőlük már korábban is több tíz millió forintért vásárolt a PADA: 2015-ben például 16 db. perzsaszőnyegeket, négyzetméterenként 280 ezer forintért. A társaság korábban több szőnyeget szállított a Parlamentbe is, legutóbb az Országház főrendiházi társalgójába vettek tőlük egy 150 négyzetmétereset 42 millióért.

ide mennek a szőnyegek

Most 100 négyzetméternyi szőnyeg a kiírás szerint az alapítványnak azt a budai Várban található, épp felújítás alatt álló ingatlanját díszítheti, ahol a doktori iskolájuk működik: szemináriumi, illetve konferenciatermekbe és az igazgatási funkciókat ellátó helyiségekbe kerülhetnek. A gyártónak két éve van leszállítani a gyapjúfonal felhasználásával kézzel készülő, négyzetméterenként 100 ezer csomós szőnyegeket.

A vásárlást a PADA az mno-nak azzal indokolta, hogy „a magyar kézi szőnyegszövési szakmakultúra fennmaradását jelenleg alapjaiban veszélyezteti a szőnyegszövők kiöregedése és az utánpótlás hiánya, valamint a gépi gyártás elterjedése”. Így az alapítvány a békésszentandrási szőnyegek megrendelésével „támogatja a hazai kézműipart, a kézi szőnyegszövés szakmakultúrájának fennmaradását, ezenkívül a kistérség foglalkoztatottsági mutatóját”.

A PADA már eddig is sokat költött a doktori iskolájának otthont adó régi budai városháza épületére. A jegybank csak az ingatlan megvásárlására 1,85 milliárd forintot fordított, az épületet pedig 3,6 milliárdért renoválhatja a Mészáros Lőrinc üzlettársa és barátja, Szíjj László tulajdonában álló Magyar Építő Zrt..

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.