<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az autóipari beszállítással foglalkozó Continental csaknem 24 millió euró értékben hajtott végre beruházásokat a budapesti telephelyén 2007-ben, amelyet 2008-ban tovább kíván növelni - közölte a társaság kedden.

Az idén fejeződik be az új üzemcsarnok felépítése. Az új csarnokban hétszáz ember dolgozik majd négy gyártósoron. A hétszáz dolgozóból 150 új munkatárs lesz. Az építkezés helyszíni előkészületei 2008 januárjában kezdődtek.

Magyarországon a Continental 1990-ben kezdte meg érdekeltségeinek kiépítését, és jelenleg hét többségi tulajdonú vállalkozással képviselteti magát. A budapesti gyár a konszern egyik magyarországi leányvállalataként autóelektronikai részegységek és mikroelektronikai áramköri modulok gyártásával foglalkozik.

A gyár tevékenységi körébe tartozik különböző komfort- és karosszériaelektronikák, olajszenzorok, valamint blokkolásgátló fékrendszerek és menetstabilizáló rendszerek elektronikai vezérlőegységeinek gyártása.

A mintegy tizenkétezer négyzetméter beépített alapterülettel rendelkező, Kőbányán elhelyezkedő gyár 1,4 ezer dolgozó részére biztosít munkalehetőséget. A fizikai és szellemi munkatársak aránya nyolcvan-húsz százalék.

Az új gyártócsarnok a mintegy 2,3 ezer négyzetméternyi korszerű gyártófelületen kívül a szükséges raktári, valamint szociális és öltöző-helyiségeket is magában foglalja, továbbá helyet biztosít a bővülő fejlesztő részleg számára, ahol hetven fejlesztőmérnök fog dolgozni.

A vállalatcsoport jelenleg mintegy 150 ezer alkalmazottat foglalkoztat a világ 36 országában lévő csaknem kétszáz telephelyén. Az idei évre több mint 26,4 milliárd eurós éves árbevételt tervez.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.