2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A korábbi hosszas tárgyalások után sikerült véglegesíteni a tulajdoni arányokat, így az osztrák Meinl International Power Ltd. (MIP) végül 24 százalékot szerzett a Kapolyi László fémjelezte Kárpát Energó Kft.-ben. A társaság legnagyobb tuladjonosa az MVM lesz.

Az osztrák Meinl International Power Ltd. (MIP) 12 millió euróért 24 százalékos részesedést vásárol a Kárpát Energó Kft.-ben, amely 50 milliárd forint beruházással Vásárosnaményben egy bioetanol üzemet és egy 234 megawatt teljesítményű erőművet épít, közölte a MIP vezérigazgatója, Hans Haider.

A kft.-ben az osztrák cég mellett 51 százalékos részesedése van a Magyar Villamos Műveknek, illetve 25 százalékkal részesedik benne a System Consulting Zrt. (SC), amely Kapolyi László érdekeltségi körébe tartozik. A MIP-nek erre a 25 százalékra is opciója van, amellyel az erőmű üzembe helyezését követő két éven belül élhet.

A beruházás, amely eddig mintegy kilencmillió euróba került, már megkezdődött a területrendezéssel. Ezt részben az SC, részben más bankok fizették. A beruházás további kiadását az orosz-magyar államadósság utolsó, 50 millió dolláros fázisa terhére beérkezett turbina, illetve a szeptember végéig 7,2 millió dollár értékben várt hőcserélő adja.

Az erőmű a tervek szerint 2009 közepére felépül, indulhat a próbaüzeme is, 2010-től pedig már rendszerbe állítható.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!