TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2017. szeptember 23. 10:00

A létszámleépítésnek a boltos szakszervezet szerint nincs köze a sztrájkokhoz.

Maximum 250 fős csoportos leépítés várható a Tesco-nál. A cég ezt csütörtökön közölte a szakszervezetekkel, írja a Magyar Nemzet.

Ez a szám még csökkenhet, mert a cég mindenkit beleszámolt ebbe, még az olyan munkavállalókat is, akiknek változik a munkaköre, ezért megszűnik a korábbi szerződése. Ez az úgynevezett service model, ami a régió négy országát – hazánkon kívül Lengyel-, Csehországot és Szlovákiát – érinti.

Az elbocsátások a Tesco közlése szerint nem az üzleteket, hanem a központi irodát érintik. Mint az üzletlánc írja, az érintett munkások többségének továbbra is megmarad a pozíciója, és igyekeznek mindenkinek alternatív munkaköröket felajánlani.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) sztrájkbizottságának vezetője, Karsai Zoltán azt mondja, a leépítésnek aligha van köze a szeptember 9-10-i tescós sztrájkhoz, a központi irodát akkor is leépítenék, ha nem emelnék a fizetéseket a munkabeszüntetések hatására.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.