<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

A létszámleépítésnek a boltos szakszervezet szerint nincs köze a sztrájkokhoz.

Maximum 250 fős csoportos leépítés várható a Tesco-nál. A cég ezt csütörtökön közölte a szakszervezetekkel, írja a Magyar Nemzet.

Ez a szám még csökkenhet, mert a cég mindenkit beleszámolt ebbe, még az olyan munkavállalókat is, akiknek változik a munkaköre, ezért megszűnik a korábbi szerződése. Ez az úgynevezett service model, ami a régió négy országát – hazánkon kívül Lengyel-, Csehországot és Szlovákiát – érinti.

Az elbocsátások a Tesco közlése szerint nem az üzleteket, hanem a központi irodát érintik. Mint az üzletlánc írja, az érintett munkások többségének továbbra is megmarad a pozíciója, és igyekeznek mindenkinek alternatív munkaköröket felajánlani.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) sztrájkbizottságának vezetője, Karsai Zoltán azt mondja, a leépítésnek aligha van köze a szeptember 9-10-i tescós sztrájkhoz, a központi irodát akkor is leépítenék, ha nem emelnék a fizetéseket a munkabeszüntetések hatására.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.