<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

A hajdúdorogi székhelyű Okin Kft. (korábban Dikon Készülékgyártó Kft.) megszünteti a várpalotai üzemét és a teljes termelést Hajdúdorogra telepíti át; a bezárás 250 dolgozót érint - írja keddi számában Veszprém megye napilapja, a Napló.

Wachter István, a cég ügyvezető igazgatója elmondta, hogy már tavaly is kevesebb megrendelést kaptak, mint amennyire számítottak, ezért már ősszel is volt kisebb létszámleépítés.

2009-re tovább szűkült a piacuk, s elkerülhetetlenné vált az egyik (a várpalotai) üzem bezárása - tette hozzá.

Az igazgató nyilatkozata szerint a várpalotai dolgozóknak ajánlottak munkát Hajdúdorogon, s aki vállalja a 350 kilométeres ingázást, azt jogfolytonosan átveszi az üzem. A termelést fokozatosan állítja le az Okin Kft., véglegesen májusban zárják be a várpalotai üzemet.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.