2008. június 6. 05:29

25,4 millió dollárra büntette az Intelt, a világ legnagyobb félvezetőket gyártó cégét a dél-koreai versenyhivatal.

Az Intel árengedményeket ajánlott fel a dél-koreai számítógépgyártóknak, s ezzel keresztbe tett versenytársának, az Advanced Micro Devices-nek (AMD), közölte a koreai versenyfelügyelet. Az Intel közölte, hogy nem ért egyet a felügyelet megállapításaival.

A társaságot már számos országban vizsgálták, és az Európai Unió is megjegyezte, hogy az Intel kihasználja vezető pozícióját, számol be a BBC News.

A koreai versenyhivatal felszólította az Intelt, hogy ne adjon árkedvezményeket a gyártóknak, mellyel arra bíztatja azokat, hogy ne a rivális AMD termékeit használják.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.