2015. augusztus 27. 13:10

A második negyedévben sem tört meg a 2012 év elején elkezdődött trend: tovább apadt a Magyar Posta átlagos állományi létszáma - derül ki a legfrissebb adatokból.

2015 második negyedévében a Posta által foglalkoztatottak átlagos állományi létszáma 30 210 fő volt, ami azt jelenti, hogy 3 hónap alatt újabb 260 fővel csökkent a szám - derül ki a Magyar Posta holnapján megjelent dokumentumból.

Ezzel együtt idén már 515 fővel zsugorodott a postai alkalmazottak állománya, miközben egy évvel ezelőtt még 31 322-en voltak, vagyis az éves csökkenés 1112 fős. A "leépítési" hullám 2012 év elején kezdődött, azóta a Posta alkalmazásából 3777 embert küldtek el. 

Azt azonban a korábbi nyilatkozatok alapján tudni lehet, hogy bár üzleti tevékenységet érintő változások vannak a szervezet körül, ez nem jár csoportos létszámleépítéssel. A létszám csökkenése a humánerőforrás gazdálkodás racionalizálásából is fakadhatnak, vagyis egyes megüresedett pozíciókat nem hirdetnek meg újra, így azok betöltetlenül megszűnnek.

A Posta honlapján megjelent dokumentum szerint a második negyedévben összesen 14,9 milliárd forint munkabért fizettek ki az alkalmazottaknak, melyből 174,6 millió a vezetők bérét jelentette. Emellett még közel 4 milliárd forintot fizettek ki egyéb juttatások, prémiumok címén, így mindösszesen a dolgozóknak kifizetett juttatások nagysága 18,9 milliárd forint volt. Első negyedévben ez az összeg még 17,1 milliárdra rúgott.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.