Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A második negyedévben sem tört meg a 2012 év elején elkezdődött trend: tovább apadt a Magyar Posta átlagos állományi létszáma - derül ki a legfrissebb adatokból.

2015 második negyedévében a Posta által foglalkoztatottak átlagos állományi létszáma 30 210 fő volt, ami azt jelenti, hogy 3 hónap alatt újabb 260 fővel csökkent a szám - derül ki a Magyar Posta holnapján megjelent dokumentumból.

Ezzel együtt idén már 515 fővel zsugorodott a postai alkalmazottak állománya, miközben egy évvel ezelőtt még 31 322-en voltak, vagyis az éves csökkenés 1112 fős. A "leépítési" hullám 2012 év elején kezdődött, azóta a Posta alkalmazásából 3777 embert küldtek el. 

Azt azonban a korábbi nyilatkozatok alapján tudni lehet, hogy bár üzleti tevékenységet érintő változások vannak a szervezet körül, ez nem jár csoportos létszámleépítéssel. A létszám csökkenése a humánerőforrás gazdálkodás racionalizálásából is fakadhatnak, vagyis egyes megüresedett pozíciókat nem hirdetnek meg újra, így azok betöltetlenül megszűnnek.

A Posta honlapján megjelent dokumentum szerint a második negyedévben összesen 14,9 milliárd forint munkabért fizettek ki az alkalmazottaknak, melyből 174,6 millió a vezetők bérét jelentette. Emellett még közel 4 milliárd forintot fizettek ki egyéb juttatások, prémiumok címén, így mindösszesen a dolgozóknak kifizetett juttatások nagysága 18,9 milliárd forint volt. Első negyedévben ez az összeg még 17,1 milliárdra rúgott.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.